Continurooster

In MKC Mozaïek blijven alle kinderen tussen de middag over om met elkaar te eten. Gedurende dit continurooster eten de kinderen samen met de leerkracht in het eigen klaslokaal. In de onderbouw wordt er door ouders geassisteerd. Na het eten gaan de kinderen buiten spelen, waarbij vaste overblijfkrachten de zorg voor de kinderen dragen. De uiteindelijke verantwoordelijkheid ligt bij de leerkrachten.

De ouders zorgen ervoor dat de kinderen zelf gezond eten en drinken bij zich hebben. Geef uw kind niet meer of minder eten mee, dan hij thuis ook eet.


Het continurooster is niet verplicht, maar omdat het, gezond met elkaar eten een wezenlijk onderdeel is van het montessorionderwijs vinden wij het belangrijk dat alle kinderen tussen de middag op school blijven. Zo worden ook sociale vaardigheden als tegelijkertijd beginnen met eten en wachten tot iedereen klaar is, maar ook : niet met je mond vol praten 'aangeleerd'. Het samen dekken van de tafeltjes en weer opruimen zorgt ervoor dat de kinderen verantwoordelijkheid dragen voor de omgeving.

Omdat de vaste overblijfkrachten een vrijwilligersbijdrage krijgen zijn er kosten voor het continurooster. Wat de specifieke kosten voor uw kind zijn, kunt u lezen in de Schoolgids.