Een dag uit het leven van een onderbouwerEen dag in MKC Mozaiek
(door de ogen van een kleuter)Als ik 's morgens op school kom hang ik mijn jas aan de kapstok en doe mijn schoenen uit. Wij trekken hier op school altijd slofjes aan. Ik kan het al heel goed zelf, mama hoeft me niet meer te helpen. Ik leg mijn eten en drinken in een bak en mag zelf mijn stoel in de kring zetten. Mama krijgt nog een dikke knuffel en ik kan daarna nog gezellig even met mijn klasgenootjes kletsen voordat we gaan beginnen.

De juf kijkt of alle kinderen er zijn en we praten over de dag van vandaag en kijken samen naar de dagritmekaarten. Er is ook nog even tijd voor een paar kinderen om wat te vertellen. De juf vertelt daarna een mooi verhaal over een beer en een egel. Ze laat ook de plaatjes uit het boek zien. Nu is het tijd om te gaan werken. We mogen zelf uit de kiesdoos een werkje kiezen.

Ik kies de roze toren en de bruine trap. Ik mag dit werkje op een kleedje op de grond doen. De juf komt kijken of het goed is gegaan. Ze vindt mij heel erg knap. Ik weet ook al welke de grootste en de dikste zijn. Ik kan de werkjes ook weer goed opruimen.

Na het werken gaan we in de kring ons fruit eten. We zingen eerst nog een liedje. Nu mogen we even buitenspelen, joepie! Ik fiets op de rode fiets en daarna speel ik met mijn vriendinnetjes bij het duikelrek. Bij het binnenkomen zijn de tafels al gedekt. We moeten eerst nog plassen en handen wassen.

We eten gezellig samen brood, mijn mama komt helpen dus dat is gezellig. Na het eten mag ik van mama afwassen, terwijl zij de tafels schoonmaakt. Er is gelukkig ook nog tijd om even naar buiten te gaan.
's Middags in de kring doen we een rekenspelletje. Wij zijn allemaal kabouters geworden en moeten goed onze wintervoorraad tellen. De juf helpt ons wel gelukkig, want het is best moeilijk.

Tijdens het werken mag ik een boom maken. De takken zijn van plastic vorkjes en de stam van glimmende papiertjes. Een echte "afvalboom", heel erg mooi! We spelen nog even buiten en dan gaan we al weer naar huis. Gelukkig mag ik morgen weer!