Groep Petra


Bovenbouwgroep Petra

In onze groep zitten dit jaar 26 kinderen en samen met de andere 2 bovenbouwgroepen zitten we in onze splinternieuwe bovenbouwunit.

Nadat iedereen zijn of haar plekje in de klas gevonden had, zijn we rustig aan begonnen. De eerste tijd is alles weer even wennen, zeker voor groep 6, en zeker in een nieuw gebouw.

Maar al snel zijn we weer hard aan het werk: nieuwe dingen leren, kosmisch, kunst, gym, rekenen en spelling op de tablets, stadswandeling met de stadsomroepster, loten verkocht  voor Jantje Beton en ook deden we mee aan de “rode Daniël de Hoed”-actie,  en nog veel meer. We maken er een leuk schooljaar van.

We gaan ieder jaar met de hele bovenbouw op kamp, aan het begin van het schooljaar, zodat groep 6 er gelijk helemaal bij hoort. Dit jaar gingen we op Piratenkamp in Renesse. We hadden prachtig weer en hadden een geweldig leuk kamp.

We hebben ook nog feest gevierd en een lipdub gemaakt, omdat we nu zo’n mooi nieuw gebouw hebben.

 

Hoe ziet een dag er bij ons uit?

’s Morgens gaat iedereen eerst zelf in de weekplanning een plan maken voor de hele dag: wat ga ik doen aan rekenen, taal, spelling, kosmisch, Engels en nog veel meer. Dat is best moeilijk, je moet met veel rekening houden en de werktijd goed verdelen. In groep 6 ga je dat leren en als je dan in groep 8 zit, moet je het helemaal zelf kunnen.

Sommige dingen doe je alleen, bij andere dingen werken we samen. Dat kan in de hal van onze unit.

Wij gymmen op dinsdag, dan krijgen we les van Els (vak leerkracht gym) en op donderdag, dan krijgen we les van een sportpromotor of geeft Petra zelf les.

We hebben een klassenagenda. Hierin kunnen de kinderen zelf hun afspraken bij de tandarts, ortho enz. noteren. Verder staan er alle belangrijke dingen in, zoals boekbesprekingen, klassenmiddagen, studiedagen etc.