Groep Diane


Wij zijn groep 1/2 a en juf Diane  is er elke dag. 
Ze werkt de hele week in onze groep.
Twee of drie keer in de week starten we in de kring en de andere dagen gaan we gelijk speelwerken.
In de kring is het gezellig: bij het binnenkomen staat de boekenkist klaar en hebben enkele ouders tijd om nog iets voor te lezen. Daarna beginnen we en praten over het thema , lezen een boek voor of doen spelletjes waar we wat van leren.
De juf probeert ons allemaal actief mee te laten doen of denken . Maar als iemand nog wat verlegen is of nog niet in de kring durft te praten, is dat natuurlijk ook goed. Herhaald voorlezen is wel een favoriet in de kring.
Tijdens het speelwerken zijn we allemaal druk bezig . Tijdens `het rondje` komt de juf bij ons allemaal langs en bespreken we samen wat we aan het doen zijn, krijgen nog even uitleg of een opdracht.  Daarna geeft de juf lesjes. Als zij dat doet, dan proberen we elkaar te helpen als iets niet lukt . Dit kunnen we al best goed. Gelukkig komt de juf daarna weer langs tijdens een 2de rondje om te zien hoe het nu gaat of waarmee we nu aan het werk zijn. En zo hebben we het eigenlijk  best wel druk ! 
De juf is best heel trots op ons, want we kunnen al goed samenspelen en -werken en zorgen al goed voor elkaar. En....we leren heel wat in zo´n kleuterjaar!!