Nieuwsberichten
Inloopochtend op Mozaiek

Geplaatst 15 nov. 2017 00:46 door Karin Groenendijk

Woensdagochtend 15 november was het inloopochtend op Mozaiek. Ouders konden de werkjes en portfolio van hun kind bekijken, samen met hun kind. Vooral in onderbouw en middenbouw was het een gezellige drukte. Wat leuk dat kinderen zo goed kunnen vertellen waaraan ze gewerkt hebben en met wat het doel is van een bepaald werkje. Over een aantal maanden is er weer een herkansing voor ouders die vanochtend niet in de gelegenheid waren om te komen.


15.000 euro voor het goede doel !

Geplaatst 14 nov. 2017 02:34 door Karin Groenendijk   [ 14 nov. 2017 02:56 bijgewerkt ]

Op 13 november 2017 ontving de Stichting Ambulance Wens uit handen van 2 leerlingen van de Mondriaan een cheque van  15.000 euro.
Dit bedrag was door alle kinderen van de 13 OPODscholen bij elkaar gespaard. Vorig jaar werd de Stichting Ambulance Wens uitgekozen door de kinderen van groep 8 van de 13 OPODscholen als goede doel.
D.m.v. inleveren van lege flessen, klusjes doen, verkoop van plantjes, sponsorloop, haren vlechten en nog heel veel meer mooie initiatieven werd dit mooie bedrag verzameld.
De directeur van de Stichting Ambulance Wens was blij verrast met dit mooie bedrag, want, zo zei hij: `Zo kunnen we weer een week lang voor 30 mensen hun laatste wens in laten gaan `.
Alle kinderen van de OPOD-scholen mogen trots zijn dat ze met elkaar voor elkaar hebben gebracht.
In januari wordt een nieuw, goed doel gekozen. De kinderen op de OPOD-scholen gaan nu alvast nadenken welk goed doel dat gaat worden . De kinderraad zal de goede doelen presenteren en de kinderen van groep 7 en 8 kiezen dan het goede doel voor 2018 !Week van de gezondheid

Geplaatst 20 sep. 2017 06:44 door Karin Groenendijk

Deze week ( 18 t/m 22 september) staat bij MKC Mozaïek in het teken van gezondheid. Alle kinderen hebben een bidon gekregen waar we water uit drinken. In onder- en middenbouw is gesproken over water drinken en gezonde voeding. In de bovenbouw zijn lessen gegeven door een man , werkzaam bij waterbedrijf Evides. Gezond leven betekent ook lekker bewegen en dat hebben we vandaag, 20 september, met de hele school op een aparte manier gedaan. Alle groepen hebben bewogen en getrommeld op SKIPPYBALLEN o.l.v. docent Robin . Het was prima weer om het op het schoolplein te doen. Alle kinderen vonden het heel leuk om te doen. En na afloop.....smaakte een glaasje water heerlijk !

Zomerschool 2017

Geplaatst 14 aug. 2017 01:45 door Karin Groenendijk   [ 14 aug. 2017 02:11 bijgewerkt ]

Op 7 augustus startte op de Mondriaan, de Albatros en de Wantijschool de zomerschool. Gedurende 2 weken krijgen kinderen, die zichzelf hebben aangemeld, in de ochtend les in rekenen, taal, lezen en in de middag worden o.l.v. Hattrick, een sportbedrijf, allerlei sportieve spelletjes gedaan, waarbij rekenen en taal een belangrijke rol hebben. Tussen de middag eten alle kinderen met elkaar een gezonde lunch.
Ook 12 kinderen van Mozaïek deden dit jaar mee met de zomerschool, Samen met kinderen van de Mondriaan startten ze op 7 augustus hun eerst zomerschooldag. Het geheel werd geopend door de wethouder, die sprak over een prima initiatief van de Stichting OPOD . Hij hoopt dat volgend jaar alle scholen in Dordrecht meedoen aan dit belangrijke project, want voor sommige kinderen 6 weken vakantie wel heel erg veel en ze zijn dan blij om weer lekker naar school te mogen !
Opening zomerschool door Remco van der Sluis

Schoolvoetbal

Geplaatst 18 apr. 2017 07:30 door Karin Groenendijk

Ieder jaar doen kinderen van MKC Mozaiek mee aan de toernooien die georganiseerd worden door het sportbedrijf Drechtsteden. Dit jaar was er heel veel belangstelling voor voetbal. Maar liefst 6 teams konden we vullen. Jammer is het wel dat de toernooien over 2 woensdagmiddagen verspreid zijn en op diverse velden in Dordrecht verdeeld.
Gelukkig waren er een aantal actieve ouders die bereid waren om een team te begeleiden en waren er ook leerkrachten aanwezig. Geen enkel team is in de prijzen gevallen, maar dat vinden we nooit erg, want: meedoen is belangrijker dan winnen ( zegt een bekend spreekwoord).
Hieronder 2 foto's van het meisjesteam !
                                                    

Open Huis 25 januari

Geplaatst 22 jan. 2017 03:31 door Karin Groenendijk   [ 22 jan. 2017 03:32 bijgewerkt ]

Op woensdag 25 januari staan tussen 9 en 13 uur alle deuren open van de openbare basisscholen in Dordrecht. Ook op MKC Mozaiek kan iedereen een kijkje komen nemen. U kunt in alle onder- , midden- en bovenbouwgroepen kijken, maar ook onze peuterspeelzaal en de dagopvang ontvangen u graag.
Mocht u n.a.v. dit bezoek wat uitgebreider willen spreken over ons montessorionderwijs, dan kunt u direct een afspraak maken.
We hopen dat er veel belangstellenden zijn !.

Tot woensdag 25 januari !

Eindejaarsmaaltijd..gezellig en lekker

Geplaatst 22 dec. 2016 04:41 door Karin Groenendijk   [ 22 dec. 2016 06:04 bijgewerkt ]

De traditionele eindejaarsmaaltijd was ook dit jaar weer heel sfeervol. De school was mooi in kerst/ wintersferen gebracht en de lokalen waren prachtig versierd met mooi gedekte tafels. De ouders en kinderen werden om 17.15 uur bij binnenkomst toegezongen door het Mozaïekkoor dat, ondanks dat ze nog niet zoveel geoefend hadden, prachtige liedjes zongen. Complimenten hoor ! De ouders konden op het podium warme chocomel of glühwein drinken met heerlijke kerstkoekjes erbij. Alle kinderen, de meesten heel mooi aangekleed, genoten in de groepen van de heerlijkste hapjes. Wat zag het er allemaal lekker en goed verzorgd uit. Er waren optredens in een aantal groepen van muzikale kinderen die trompet, saxofoon of xylofoon speelden en er werden ook dansjes en toneelstukjes opgevoerd. In sommige groepen vertelde de juf of  meester een mooi verhaal. De activiteitencommissie had alles goed voorbereid, waardoor alles op rolletjes verliep. Hartelijk dank hiervoor !


In het album kunt u nog meer foto's bekijken. 

Sint weet de school gelukkig te vinden.....

Geplaatst 5 dec. 2016 02:12 door Karin Groenendijk   [ 5 dec. 2016 07:40 bijgewerkt ]

Ieder jaar is het weer spannend of Sinterklaas de school weet te vinden, want ja....we zijn natuurlijk niet de enige school die hij wil bezoeken. Dit jaar hadden we al heel lang van te voren bezoek van een slaapPiet. Hij logeerde al 2 weken op school in een tent op het podium, zodat Mozaïek niet overgeslagen zou worden op 5 december. De kinderen vonden iedere ochtend een bericht van deze Piet, want hij had geen tijd om de afwas te doen, zijn kleren te wassen en zijn tent op te ruimen, dus vroeg hij aan de kinderen of zij dat voor hem wilden doen. Op 5 december stond de hele school verwachtingsvol buiten te zingen, wachtend op de Sint met zijn Pieten. Wat bleek........hadden alle Pieten op school geslapen en zich op deze belangrijke ochtend ook nog eens verslapen. Dat was natuurlijk paniek in de tent. De directeur boos, want hoe moest Sint nu in z`n eentje de school vinden. Gelukkig wist de MozaiekPiet toch nog op tijd Sint te vinden en kwam alles uiteindelijk nog op z`n pootjes terecht. 
In de groepen werden de mooiste gedichten en surprises voorgelezen en bewonderd. Kinderen kregen een lekkere mandarijn en taaitaaipop. Het was dus weer een heerlijke, ouderwetse Sintochtend !

voor meer foto`s ga naar albums...sinterklaas 2016 en deze link.

Nienke wint prijs

Geplaatst 29 nov. 2016 06:24 door Karin Groenendijk

NIENKE UIT GROEP 678B HEEFT GEWONNEN!!!IMG_1690.JPG


Op 28 oktober kwamen er mensen van Amnesty international.

Ze gaven uitleg over kinderrechten. En aan het einde vertelde ze dat er een tekenwedstrijd was. Wij en de andere klassen van de bovenbouw mochten meedoen.

We mochten allemaal een tekening maken.

Ze kwamen de tekeningen aan het eind van de week ophalen.

Op 20 november was de uitreiking. Er deden 3 scholen mee  en van elke school zou er een tekening winnen. En er zou ook iemand zijn die de hoofdprijs zou winnen.

Van die tekening worden er kaarten gedrukt voor op 10 december, dan is de schrijfmarathon: dan schrijf je op de kaart die heeft gewonnen en de kaartjes worden verstuurd naar mensen die het lastig hebben.

Ik heb die hoofdprijs niet gewonnen, maar ik heb wel de prijs van onze school gewonnen.

Sia van Spangas was er ook bij en gaf mij de prijs. De prijs was een etui met mijn tekening er op.

De tekeningen hangen in het Onderwijsmuseum.

Op 10 november mogen de kinderen die een tekening hebben gemaakt hem komen ophalen.IMG_1689.JPG


Nationaal schoolontbijt: lekker, gezond en gezellig !

Geplaatst 9 nov. 2016 02:07 door Karin Groenendijk   [ 9 nov. 2016 02:44 bijgewerkt ]

Op woensdagochtend 9 november werd op (bijna) alle Nederlandse scholen gezond ontbeten. Het nationaal schoolontbijt is al jaren een groot succes en wordt door iedereen zeer gewaardeerd. Kinderen genieten zichtbaar van het lekker ontbijten met elkaar ( zien eten, doet eten) en zelfs kinderen die normaal gesproken moeite hebben met ontbijten happen nu een lekker boterham of krentenbol weg. Er is gesproken over het nut van goed en gezond ontbijten ( je krijgt er energie van en dat heb je nodig om goed te kunnen leren en spelen). Volgend jaar doen we zeker weer 
mee !

Voor meer foto`s : Ga naar Albums

1-10 of 53