Nieuwsberichten
Voorjaarsontbijt...altijd gezellig

Geplaatst 29 mrt. 2018 02:37 door Karin Groenendijk   [ 29 mrt. 2018 02:55 bijgewerkt ]

Na een enerverende ochtendgymnastiek door onze juf- in - spe Anouk, waarbij opviel dat vooral de leerkrachten vreselijk goed hun best deden, werd er in alle groepen gesmuld van het voorjaarsontbijt. Lekkere broodjes, matzes en ontbijtkoek werden rijkelijk versierd met jam, kaas, worst en hagelslag. Na het ontbijt werd er gezocht naar paas eieren die de paashaas in het park had verstopt. Gelukkig was het weer ons deze ochtend goed gezind en konden we lekker naar buiten. Het was weer een gezellige ochtend. Bedankt activiteitencommissie voor de perfecte organisatie !!


Open dag en feestavond

Geplaatst 21 mrt. 2018 02:26 door Karin Groenendijk

Op 20 maart was de jaarlijkse Open Dag voor de OPODscholen. Alle openbare scholen waren die dag geopend voor iedereen die belangstelling heeft of eens een kijkje wil nemen in de 'keuken' van de scholen. Ook bij Mozaiek stond de hele dag de deur wijd open. ś Morgens konden de 'eigen' ouders, samen met hun kind, in het kindportfolio  kijken. Gelukkig kwamen er ook ouders langs die interesse hebben in onze manier van werken met de kinderen. Het was niet heel druk, maar de mensen die er waren, waren erg enthousiast.
's Avonds was een gezellige avond voor alle (groot)ouders van Mozaïek.  Het Mozaïek Kinderkoor zong samen met de Mozaïek Voices ( het volwassenkoor) een 6-tal liedjes voor de aanwezigen. Wat was dat een succes en wat een plezier voor zowel de koren als de aanwezigen. Daarna sprak Karin Groenendijk (directeur) kort over het 90-jarig bestaan van het montessorionderwijs in Dordrecht, waarna alle aanwezigen gezellig met elkaar de avond vervolgden onder het genot van een drankje, hapje en muziekje. Al met al een heel geslaagde dag !

KIKA-acties op Mozaiek

Geplaatst 12 mrt. 2018 07:10 door Karin Groenendijk   [ 12 mrt. 2018 07:20 bijgewerkt ]

De afgelopen weken lijkt het na schooltijd wel een bakkerij op Mozaïek. Kinderen van zowel middenbouw als bovenbouw hebben met elkaar afgesproken dat ze om beurten gedurende een week een winkeltje verzorgen waar van alles verkocht wordt : cakejes, brownies, taart maar ook boeken, boekenleggers, kaarten enz.
Alles wordt verkocht voor een redelijke prijs, maar alles met 1 doel: zoveel mogelijk geld verzamelen voor KIKA !

Het is mooi om te zien hoe onze kinderen al zo jong zo ondernemend zijn, maar tegelijkertijd beseffen dat ze het niet voor zichzelf doen, maar allemaal voor kinderen met kanker. Ik ben trots op 'mijn' Mozaiek-kinderen. !


Oude meubels eruit; nieuwe erin !

Geplaatst 23 feb. 2018 05:00 door Karin Groenendijk   [ 23 feb. 2018 05:12 bijgewerkt ]

Na minimaal 25 jaar goede dienst te hebben bewezen, is het nu eindelijk tijd voor nieuwe meubilair. De oude meubels worden opgehaald en in een giga-zeecontainer verscheept naar Curaçao. Daar zullen ze weer gebruikt worden door onderwijsinstellingen die blij zijn dat ze de meubels kunnen ontvangen.
De units zijn leeg en kaal en even komt het 'verhuis-gevoel' van 3 jaar geleden weer boven....
De komende dagen worden de vloeren schoongemaakt en in de was gezet en op 1 en 2 maart komen de nieuwe meubels. Dan weer alles 
inrichten . Als dan op 5 maart ( de onderbouw op 6 maart) de kinderen weer komen kunnen ze genieten van een heel mooie nieuwe inrichting ! Laten we er vooral zuinig mee omgaan, want ook hier moet weer 25 jaar mee worden gedaan !
             
                                                           
                                                                                        

Gezellige lunch in onderbouwgroep Shirley

Geplaatst 4 dec. 2017 06:00 door Karin Groenendijk   [ 4 dec. 2017 06:10 bijgewerkt ]

Een aantal ouders heeft, geheel spontaan, een gezellige lunch verzorgd voor de kinderen en hun ouders uit de groep van Shirley.
Ouders hadden zelf lekkere hapjes en drankjes meegenomen en hebben dat op woensdagmiddag 29 november gezellig met elkaar opgegeten en gedronken. De opzet was, naast gezelligheid, om met elkaar te verbinden en elkaar beter te leren kennen. Zowel de kinderen, als de ouders als de juf vonden het heel leuk en gaven aan dat het voor herhaling vatbaar is !
Beweegfeest met Pieten

Geplaatst 30 nov. 2017 02:55 door Karin Groenendijk   [ 30 nov. 2017 02:56 bijgewerkt ]

Op dinsdag 29 november was de gymzaal omgetoverd in een heus klim- en klauterparadijs. Een hoop Pieten van de PABO hielden een beweegfeest voor alle kinderen van de onderbouw. De kinderen vonden het heel leuk om in schoorstenen te kruipen, over daken te klimmen en van huis naar huis te springen. Zelfs de krant was nieuwsgierig en ook RTV Dordrecht kwam een kijkje nemen. Bedankt Pieten met opperSint Els: het was een leuke ochtend !

Kosmisch en kunst: vikingschilden maken

Geplaatst 28 nov. 2017 05:07 door Karin Groenendijk

De bovenbouwgroepen zijn al een aantal weken `in de ban van de Vikingen`. Kosmische- en kunstlessen over deze Noorderburen hebben erin geresulteerd dat de kinderen van alles weten over de geschiedenis van Scandinavië, de Noorse goden en natuurlijk het zeevolk `De Vikingen`.
De kunst lessen bestonden o.a. uit het maken van een drakenkop als boeg voor de Drakar ( Vikingschip) van klei en een vikingschild waarmee de Vikingen zich verdedigden tegen de vijand. Van hout werden er een schild gezaagd; vervolgens werd er met papier maché een vorm opgeplakt , waarna het schild werd geverfd. Zo kwamen er meteen 3 technieken aan bod ( figuurzagen, papier maché bewerken en schilderen). De resultaten zijn mooi, maar het proces er naartoe is nog belangrijker !
    
   

Inloopochtend op Mozaiek

Geplaatst 15 nov. 2017 00:46 door Karin Groenendijk

Woensdagochtend 15 november was het inloopochtend op Mozaiek. Ouders konden de werkjes en portfolio van hun kind bekijken, samen met hun kind. Vooral in onderbouw en middenbouw was het een gezellige drukte. Wat leuk dat kinderen zo goed kunnen vertellen waaraan ze gewerkt hebben en met wat het doel is van een bepaald werkje. Over een aantal maanden is er weer een herkansing voor ouders die vanochtend niet in de gelegenheid waren om te komen.


15.000 euro voor het goede doel !

Geplaatst 14 nov. 2017 02:34 door Karin Groenendijk   [ 14 nov. 2017 02:56 bijgewerkt ]

Op 13 november 2017 ontving de Stichting Ambulance Wens uit handen van 2 leerlingen van de Mondriaan een cheque van  15.000 euro.
Dit bedrag was door alle kinderen van de 13 OPODscholen bij elkaar gespaard. Vorig jaar werd de Stichting Ambulance Wens uitgekozen door de kinderen van groep 8 van de 13 OPODscholen als goede doel.
D.m.v. inleveren van lege flessen, klusjes doen, verkoop van plantjes, sponsorloop, haren vlechten en nog heel veel meer mooie initiatieven werd dit mooie bedrag verzameld.
De directeur van de Stichting Ambulance Wens was blij verrast met dit mooie bedrag, want, zo zei hij: `Zo kunnen we weer een week lang voor 30 mensen hun laatste wens in laten gaan `.
Alle kinderen van de OPOD-scholen mogen trots zijn dat ze met elkaar voor elkaar hebben gebracht.
In januari wordt een nieuw, goed doel gekozen. De kinderen op de OPOD-scholen gaan nu alvast nadenken welk goed doel dat gaat worden . De kinderraad zal de goede doelen presenteren en de kinderen van groep 7 en 8 kiezen dan het goede doel voor 2018 !Week van de gezondheid

Geplaatst 20 sep. 2017 06:44 door Karin Groenendijk

Deze week ( 18 t/m 22 september) staat bij MKC Mozaïek in het teken van gezondheid. Alle kinderen hebben een bidon gekregen waar we water uit drinken. In onder- en middenbouw is gesproken over water drinken en gezonde voeding. In de bovenbouw zijn lessen gegeven door een man , werkzaam bij waterbedrijf Evides. Gezond leven betekent ook lekker bewegen en dat hebben we vandaag, 20 september, met de hele school op een aparte manier gedaan. Alle groepen hebben bewogen en getrommeld op SKIPPYBALLEN o.l.v. docent Robin . Het was prima weer om het op het schoolplein te doen. Alle kinderen vonden het heel leuk om te doen. En na afloop.....smaakte een glaasje water heerlijk !

1-10 of 60