Nieuwsberichten
Gezellige lunch in onderbouwgroep Shirley

Geplaatst 4 dec. 2017 06:00 door Karin Groenendijk   [ 4 dec. 2017 06:10 bijgewerkt ]

Een aantal ouders heeft, geheel spontaan, een gezellige lunch verzorgd voor de kinderen en hun ouders uit de groep van Shirley.
Ouders hadden zelf lekkere hapjes en drankjes meegenomen en hebben dat op woensdagmiddag 29 november gezellig met elkaar opgegeten en gedronken. De opzet was, naast gezelligheid, om met elkaar te verbinden en elkaar beter te leren kennen. Zowel de kinderen, als de ouders als de juf vonden het heel leuk en gaven aan dat het voor herhaling vatbaar is !
Beweegfeest met Pieten

Geplaatst 30 nov. 2017 02:55 door Karin Groenendijk   [ 30 nov. 2017 02:56 bijgewerkt ]

Op dinsdag 29 november was de gymzaal omgetoverd in een heus klim- en klauterparadijs. Een hoop Pieten van de PABO hielden een beweegfeest voor alle kinderen van de onderbouw. De kinderen vonden het heel leuk om in schoorstenen te kruipen, over daken te klimmen en van huis naar huis te springen. Zelfs de krant was nieuwsgierig en ook RTV Dordrecht kwam een kijkje nemen. Bedankt Pieten met opperSint Els: het was een leuke ochtend !

Kosmisch en kunst: vikingschilden maken

Geplaatst 28 nov. 2017 05:07 door Karin Groenendijk

De bovenbouwgroepen zijn al een aantal weken `in de ban van de Vikingen`. Kosmische- en kunstlessen over deze Noorderburen hebben erin geresulteerd dat de kinderen van alles weten over de geschiedenis van Scandinavië, de Noorse goden en natuurlijk het zeevolk `De Vikingen`.
De kunst lessen bestonden o.a. uit het maken van een drakenkop als boeg voor de Drakar ( Vikingschip) van klei en een vikingschild waarmee de Vikingen zich verdedigden tegen de vijand. Van hout werden er een schild gezaagd; vervolgens werd er met papier maché een vorm opgeplakt , waarna het schild werd geverfd. Zo kwamen er meteen 3 technieken aan bod ( figuurzagen, papier maché bewerken en schilderen). De resultaten zijn mooi, maar het proces er naartoe is nog belangrijker !
    
   

Inloopochtend op Mozaiek

Geplaatst 15 nov. 2017 00:46 door Karin Groenendijk

Woensdagochtend 15 november was het inloopochtend op Mozaiek. Ouders konden de werkjes en portfolio van hun kind bekijken, samen met hun kind. Vooral in onderbouw en middenbouw was het een gezellige drukte. Wat leuk dat kinderen zo goed kunnen vertellen waaraan ze gewerkt hebben en met wat het doel is van een bepaald werkje. Over een aantal maanden is er weer een herkansing voor ouders die vanochtend niet in de gelegenheid waren om te komen.


15.000 euro voor het goede doel !

Geplaatst 14 nov. 2017 02:34 door Karin Groenendijk   [ 14 nov. 2017 02:56 bijgewerkt ]

Op 13 november 2017 ontving de Stichting Ambulance Wens uit handen van 2 leerlingen van de Mondriaan een cheque van  15.000 euro.
Dit bedrag was door alle kinderen van de 13 OPODscholen bij elkaar gespaard. Vorig jaar werd de Stichting Ambulance Wens uitgekozen door de kinderen van groep 8 van de 13 OPODscholen als goede doel.
D.m.v. inleveren van lege flessen, klusjes doen, verkoop van plantjes, sponsorloop, haren vlechten en nog heel veel meer mooie initiatieven werd dit mooie bedrag verzameld.
De directeur van de Stichting Ambulance Wens was blij verrast met dit mooie bedrag, want, zo zei hij: `Zo kunnen we weer een week lang voor 30 mensen hun laatste wens in laten gaan `.
Alle kinderen van de OPOD-scholen mogen trots zijn dat ze met elkaar voor elkaar hebben gebracht.
In januari wordt een nieuw, goed doel gekozen. De kinderen op de OPOD-scholen gaan nu alvast nadenken welk goed doel dat gaat worden . De kinderraad zal de goede doelen presenteren en de kinderen van groep 7 en 8 kiezen dan het goede doel voor 2018 !Week van de gezondheid

Geplaatst 20 sep. 2017 06:44 door Karin Groenendijk

Deze week ( 18 t/m 22 september) staat bij MKC Mozaïek in het teken van gezondheid. Alle kinderen hebben een bidon gekregen waar we water uit drinken. In onder- en middenbouw is gesproken over water drinken en gezonde voeding. In de bovenbouw zijn lessen gegeven door een man , werkzaam bij waterbedrijf Evides. Gezond leven betekent ook lekker bewegen en dat hebben we vandaag, 20 september, met de hele school op een aparte manier gedaan. Alle groepen hebben bewogen en getrommeld op SKIPPYBALLEN o.l.v. docent Robin . Het was prima weer om het op het schoolplein te doen. Alle kinderen vonden het heel leuk om te doen. En na afloop.....smaakte een glaasje water heerlijk !

Zomerschool 2017

Geplaatst 14 aug. 2017 01:45 door Karin Groenendijk   [ 14 aug. 2017 02:11 bijgewerkt ]

Op 7 augustus startte op de Mondriaan, de Albatros en de Wantijschool de zomerschool. Gedurende 2 weken krijgen kinderen, die zichzelf hebben aangemeld, in de ochtend les in rekenen, taal, lezen en in de middag worden o.l.v. Hattrick, een sportbedrijf, allerlei sportieve spelletjes gedaan, waarbij rekenen en taal een belangrijke rol hebben. Tussen de middag eten alle kinderen met elkaar een gezonde lunch.
Ook 12 kinderen van Mozaïek deden dit jaar mee met de zomerschool, Samen met kinderen van de Mondriaan startten ze op 7 augustus hun eerst zomerschooldag. Het geheel werd geopend door de wethouder, die sprak over een prima initiatief van de Stichting OPOD . Hij hoopt dat volgend jaar alle scholen in Dordrecht meedoen aan dit belangrijke project, want voor sommige kinderen 6 weken vakantie wel heel erg veel en ze zijn dan blij om weer lekker naar school te mogen !
Opening zomerschool door Remco van der Sluis

Schoolvoetbal

Geplaatst 18 apr. 2017 07:30 door Karin Groenendijk

Ieder jaar doen kinderen van MKC Mozaiek mee aan de toernooien die georganiseerd worden door het sportbedrijf Drechtsteden. Dit jaar was er heel veel belangstelling voor voetbal. Maar liefst 6 teams konden we vullen. Jammer is het wel dat de toernooien over 2 woensdagmiddagen verspreid zijn en op diverse velden in Dordrecht verdeeld.
Gelukkig waren er een aantal actieve ouders die bereid waren om een team te begeleiden en waren er ook leerkrachten aanwezig. Geen enkel team is in de prijzen gevallen, maar dat vinden we nooit erg, want: meedoen is belangrijker dan winnen ( zegt een bekend spreekwoord).
Hieronder 2 foto's van het meisjesteam !
                                                    

Open Huis 25 januari

Geplaatst 22 jan. 2017 03:31 door Karin Groenendijk   [ 22 jan. 2017 03:32 bijgewerkt ]

Op woensdag 25 januari staan tussen 9 en 13 uur alle deuren open van de openbare basisscholen in Dordrecht. Ook op MKC Mozaiek kan iedereen een kijkje komen nemen. U kunt in alle onder- , midden- en bovenbouwgroepen kijken, maar ook onze peuterspeelzaal en de dagopvang ontvangen u graag.
Mocht u n.a.v. dit bezoek wat uitgebreider willen spreken over ons montessorionderwijs, dan kunt u direct een afspraak maken.
We hopen dat er veel belangstellenden zijn !.

Tot woensdag 25 januari !

Eindejaarsmaaltijd..gezellig en lekker

Geplaatst 22 dec. 2016 04:41 door Karin Groenendijk   [ 22 dec. 2016 06:04 bijgewerkt ]

De traditionele eindejaarsmaaltijd was ook dit jaar weer heel sfeervol. De school was mooi in kerst/ wintersferen gebracht en de lokalen waren prachtig versierd met mooi gedekte tafels. De ouders en kinderen werden om 17.15 uur bij binnenkomst toegezongen door het Mozaïekkoor dat, ondanks dat ze nog niet zoveel geoefend hadden, prachtige liedjes zongen. Complimenten hoor ! De ouders konden op het podium warme chocomel of glühwein drinken met heerlijke kerstkoekjes erbij. Alle kinderen, de meesten heel mooi aangekleed, genoten in de groepen van de heerlijkste hapjes. Wat zag het er allemaal lekker en goed verzorgd uit. Er waren optredens in een aantal groepen van muzikale kinderen die trompet, saxofoon of xylofoon speelden en er werden ook dansjes en toneelstukjes opgevoerd. In sommige groepen vertelde de juf of  meester een mooi verhaal. De activiteitencommissie had alles goed voorbereid, waardoor alles op rolletjes verliep. Hartelijk dank hiervoor !


In het album kunt u nog meer foto's bekijken. 

1-10 of 56