nieuws‎ > ‎

Koningsspelen: superleuk en knalgoed !

Geplaatst 22 apr. 2016 07:12 door Karin Groenendijk   [ 22 apr. 2016 07:53 bijgewerkt ]
Op de laatste dag voor de meivakantie werden de Koningsspelen gevierd. Dit jaar heel bijzonder, want we hadden een gezamenlijk doel met alle OPODscholen: rennen tegen kanker en daar zoveel mogelijk geld mee zien te verdienen. 
Voorafgaand aan het evenement werden al weken cakes gebakken, lege flessen gespaard voor het statiegeld, boekenleggers verkocht en natuurlijk de vaders, moeders, oma's en opa's lief aangekeken om te sponsoren.
De dag zelf begon met een gezond ontbijt in de groepen. De ambassadeurs van de RoParun van onze school (Lieke,Onyever en Aaron), waren tezamen met 3 bovenbouwers ( Jesse, Hyrari en Mirko) naar de atletiekbaan gegaan, waar van alle andere OPODscholen ook 6 kinderen aanwezig waren. Na een speech van de bestuurder, Niek Barendregt en de wethouder van onderwijs, Bert van de Burgt,renden alle kinderen met een aantal meesters, juffen en het hele '  echte' RoParunteam 47 ' Dordtse klasse(n), een rondje over de atletiekbaan. Daarna gingen alle kinderen richting hun eigen school.  De Mozaiekers renden en fietsten afwisselend en dat ging supergoed. Bij school aangekomen stonden alle kinderen van school buiten om de groep aan te moedigen. 
Alle midden- en bovenbouwers gingen daarna naar het Weizigtpark om de mini-Roparaun te rennen. De onderbouwers deden dat op het schoolplein. Wat was dat geweldig om te zien. 

Alle kinderen van de school renden hun longen uit het lijf om zoveel mogelijk stempels te bemachtigen. Wat werd er hard gelopen !!!!! Na 20 minuten werd er gestopt en kon iedereen even uitpuffen van al dat geren. Niet voor lang, want al snel werden er allerlei spellen gedaan waaraan de kinderen enthousiast meededen. De ouders hadden inmiddels de lijsten van de sponsorloop uitgerekend en die kregen de kinderen , samen met een frisbee mee naar huis. 

Nu het geld gaan incasseren en na de  welverdiende vakantie weer mee terug nemen naar school.Een voorlopige schatting ligt ergens tussen de 4500 en 5000 euro !! Het eerste geld ( de opbrengst van de cakes, statiegeld, boekenleggers en wat sponsorgeld is al gestort: 451,50 euro en daar mogen we met z'n allen al heel trots op zijn. !
Alle hulpouders bedankt voor jullie hulp en een speciale dank naar de activiteitencommissie die er weer voor gezorgd heeft dat alles op rolletjes liep. Maar natuurlijk gaat de grootste dank uit naar de kinderen, die er dankzij hun geren voor gezorgd hebben dat de oplossing voor kanker weer een beetje dichterbij is gekomen. JULLIE ZIJN KANJERS !
    

Comments