nieuws‎ > ‎

Van mini-Roparun naar ROPARUN

Geplaatst 16 mei 2016 04:30 door Karin Groenendijk   [ 16 mei 2016 10:25 bijgewerkt ]

Op 22 april liepen alle kinderen van de  OPODscholen met elkaar heel veel rondjes die gesponsord werden door vaders, moeders, oma's, opa's, buurmannen en- vrouwen, tantes, ooms enz. enz.
De start was op het atletiekpark en werd door wethouder van der Burgt gegeven. Hierna vertrokken alle kinderen die uit waren gekozen door de leerkrachten, samen de kindambassadeurs én ouders al rennend en fietsend richting eigen school. Net zoals bij de echte ROPARUN. (Voor wie niet weet wat de ROPARUN is: dit is een lange-afstandsrun van Parijs of Hamburg naar Rotterdam, waarbij renners en fietsers de afstand van ruim 500 km gedurende het Pinksterweekend, onafgebroken, afleggen. Ze doen dit om aandacht te schenken aan mensen die kanker hebben en , uiteraard, is het doel om daarbij zoveel mogelijk geld te verzamelen. 
Op 2e Pinksterdag komen alle teams (dit jaar maar liefst 333 teams !) tussen 12 en 17 uur aan op de Coolsingel waar ze feestelijk worden onthaald.)
Op het schoolplein renden de kleuters rondjes van 100 meter en in het Weizigtpark de midden- en bovenbouwers rondjes van 200 meter en 300 meter. Er werden heel veel rondes gerend en sommige kinderen konden gewoon niet stoppen !
De kinderen van MKC Mozaiek hebben met elkaar heel veel geld opgehaald. Het precieze bedrag is nog niet bekend maar ligt boven de 5000 euro. Zodra bekend is wat het totale bedrag is van onze school en de 13 scholen samen, dan meld ik dat.
Hieronder krijgt u, via de fotoreportage, een indruk van de ochtend.

als u hier klikt kunt u alle foto's zien.Comments