Voor het eerst naar school !De eerste dag dat uw kind naar school gaat is spannend. Of dat nu voor de dagopvang, de peutergroep of kleutergroep is. U laat uw kind een beetje los en laat het over aan de zorgen van een onbekende professional.
Wij doen er in ons centrum alles aan om het uw kind naar de zin te maken. Ook als het een beetje verdrietig is, zullen we uw kind op het gemak stellen. Natuurlijk kunt u in het begin even in de groep blijven om te kijken hoe het er aan toe gaat. Zorg ervoor dat u altijd even afscheid neemt van uw kind, maar vertel ook dat u straks weer terugkomt.
In het begin hebben de ouders het vaak moeilijk. U mag gerust even bellen naar ons om te vragen hoe het gaat.......en u zult merken dat uw kindje het al snel heel goed naar z'n zin heeft.

Het komt voor dat ouders, om welke reden dan ook, van school willen veranderen en een kijkje willen nemen in MKC Mozaiek. Ook dan is het mogelijk om hierover met de directeur te komen praten. In principe nemen we leerlingen aan tot en met groep 5. Voor bovenbouwleerlingen die nog in willen stromen is de overgang vaak te groot. Zij kunnen niet goed meer loskomen uit het klassikale systeem en vinden maar moeilijk hun draai. Daarom is de beste keuze vaak deze kinderen in hun vertrouwde omgeving te laten. Kinderen van andere montessorischolen kunnen uiteraard wel in hogere groepen instromen.

Kinderen die van een andere basisschool instromen, draaien een week op school mee alvorens we de beslissing nemen om in te schrijven. We vinden het erg belangrijk dat de overstap een goede keus is, zowel vanuit het kind, de ouders als vanuit het M.K.C bezien.